Segueix-nos a: Facebook Viatges Ala Delta

EXCLUSIU IRAN des de Vic


VIATGE EXCLUSIU A IRAN

SORTIDA DES DE VIC

DEL 30 DE MARÇ AL 14 D'ABRIL

 

ITINERARI:

Dia   30/03  Barcelona /Istanbul/Tabriz

Sortida en vol regular de Turkish Airways amb destinació  a Istanbul. Arribada i connexió amb vols TK amb destinació Tabriz.

Arribada a Tabriz , trobada amb el guia i trasllat a l' hotel. Allotjament.

Tabriz es la ciutat més important del nord del país. Aquesta  situació geogràfica ha estat determinant al llarg de la seva història, ja que es troba en la ruta natural que connecta Àsia amb Europa a través de Turquia. Actualment és una ciutat moderna i el major centre industrial de l' oest Iraní, a més d'un important centre de distribució de mercaderies.

 

Dia  31/03   Tabriz

Esmorzar a l' hotel . Al matí  visita de la ciutat. Veurem la  Mesquita Blava, considerada abans del  terratrèmol  com una de les més importants del món, el Museu d' Arzebaiyán, les restes de la fortalesa Arg-e, passejarem per el parc El-Goli (el més gran de tot el país)  i per el gran bassar, declarat patrimoni de la Humanitat el 2010.

Allotjament a l' hotel de Tabriz.

 

Dia  01/04 - Tabriz / Zanjan

Esmorzar a l' hotel. Seguidament, sortida  per carretera cap a la ciutat de Zanjan. En ruta, visita de l 'autèntic  poble  troglodita de Kandovan, conegut  també  com la petita Capadòcia, en el que la gent viu en cases excavades a la roca, vivendes troglodites de fa més de 800 anys. Varis conos rocosos units entre si per estrets corredors configuren les vivendes. Continuarem cap a Zanjan. Arribada i visita al museu etnogràfic i passeig per la ciutat.  Zanjan és un important centre productor d' alfombres i ganivets molt  famosos per la seva finura i per el seu tall.

Allotjament  a l' hotel de Zanjan.

 

Dia  02/04- Zanjan / Hamadan

 

Esmorzar a l' hotel i sortida cap a Hamadan. Durant el trajecte visitarem el poble de Sultanieh per  conèixer la seva famosa catedral octogonal, considerada l' edifici precursor del Taj Mahal. Arribada  a Hamadan i visita del Turó de Hagmatana, lloc arqueològic  de màxim interès, les restes del qual pertanyen a la època meda y aquemènida. Visita de les inscripcions de Gangnameh, les més antigues de Hamadan, tallades en dues parets gegants. Continuarem fins al mausoleu de Gonbad-e-Alavain, obra mestra de l' arquitectura persa.

Hamadan és considerada una de les ciutat més antigues d'Iran i per tant, del món. Ara curiosament  és la urb amb el traçat més modern de tot el país, ja que presenta la tradicional disposició radial dels carrers, molt més propi de les capitals europees. El viatjer podrà admirar restes molt antigues o monuments molt moderns, però amb prou feines  podrà contemplar res interessant  d' èpoques intermitges. La culpa de que faltin vestigis d' una època en que la ciutat fou molt rica, la tenen els mongols, les tropes de Tamerlan i per últim la invasió del turcs.

Allotjament a l' hotel de Hamadan.

 

Dia 03/04- Hamadan / Isfahan

Esmorzar a l' hotel  i sortida per carretera cap a  Isfahan. De camí, visitarem  les coves d'  Ali Sadr, la cova acuàtica més gran del món i un autèntic  monument  de la naturalesa.

Arribada a Isfahan i allotjmanent a l' hotel.

 

Dia   04/04 Isfahan

Isfahan és sens dubte una de les fites del nostre viatge. L' abundància, diversitat i magnificiència  dels seus monuments és  motiu més que suficient per confirmar que és una de les ciutat més boniques d 'Iran.  Si a tot això li sumem la variada artesania  que trobem en els seus basars i sobretot la gentilesa de la seva gent, és evident que Isfahan val la pena recórrer-la i viure-la amb deteniment. La ciutat s' articula com un ésser vertebrat; l' espina dorsal és l'Avinguda Chahar Bagh, les articulacions estan formades per el riu  Zayandeh i el cor equival a la plaça Naghsh-e Jahan. La cohesió d' aquest cos, el cervell, s'atribueix a la història, la religió i la cultura.

Visita de la ciutat començant per la Plaça d'Imam. El 1979 la Unesco va concedir  a la plaça i als  monuments que la voregen, la categoria de bé cultural del Patrimoni de la Humanitat. A continuació visita de la Mesquita d'Imam, una de les obres mestres de l' arquitectura mundial.

 La construcció de la mesquita, impulsada per el Sha Abbas I, es va iniciar el 1612 i es va acabar el 1638.

Les seves cúpules i minarets de rics mosaics blaus, són enlluernedores  i destaquen  pels seus dissenys florals i geomètrics i la seva delicada caligrafia.

A continuació, visita de la Mesquita de Sheikh Loftollah, amb una delicada cúpula rosa pàl-lid de disseny inusual: no té pati central, tampoc té iwans i no posseeix "minarets". Veurem també el Palau de Ali Qapou, un palau residencial i ceremonial dels  reis safàvides, construït com estança per embaixadors i personalitats arribades de l'estranger.  Passeig pel Basar on batega la vida d'Isfahán, les olors, els colors, el moviment de la gent... Inclús la ressonància del so és especial. En el famós Basar podrem perdre'ns entre el laberint de carrerons, patis, caravansares i galeries que conformen aquest enorme i embolicat  espai ple de vitalitat, esquitxat per les seves conegudes teteries. A la tarda, visita dels antics ponts que creuen el Riu Zayande Rud. El riu Zayande creua la ciutat des de l' oest cap l' est. En el seu recorregut  existeixen més de 10 ponts que serveixen per comunicar la zona nort d'Isfahán amb els barris del sud.

Allojament a l' hotel.

 

Dia  05/04 Isfahan

Visita de la Mesquita del Divendres, un increïble complexe amb obres mestres de l'arquitectura islàmica. És també la mesquita més gran del país. Al 2012 la mesquita va entrar a formar part del Patrimoni Mundial de la Unesco.  A continuació visitarem la Catedral Armènia de Vank, punt de referència per els cristians armenis d'Iran, i que te l' interior decorat amb una barreja de fantasia islàmica i cristiana. Passejarem per l' antic barri armeni. Continuarem la visita cap al palau Chehel Sotun on podrem contemplar la increïble entrada al pabelló, amb les seves vint columnes de fusta que, al reflexar-se a l' aigua de la piscina, es dupliquen. Aquest fet dóna nom al palau, ja que ChehelSotun en persa significa quaranta columnes. Un cop a l' interior, els frescos i pintures  són impressionants. Tarda lliure per passejar per la ciutat.

Allotjament a l' hotel.

 

Dia  06/04  Isfahan / Yazd

Sortida  cap a  Yazd. En ruta, parada al poble  Naeen, famós  por les seves  alfombres. Continuació del viatge cap a Yazd.

Tarda lliure.

Sopar i allotjament a l' hotel.

En  l' extrem occidental del desert , sorgeix una ciutat-oasis única. Cap més altra ciutat de l'Iran te una fisonomia semblant. Multitud de cúpules rodones d'adobe es combinen amb les torres de vent o ventilació. En molts barris, la construcció segueix sent de terra argila. L' especial aparença de Yazd, és conseqüència de l' adaptació de l' arquitectura al rigor del clima. Marco Polo va visitar  Yazd a l' any 1272 i en les seves cròniques feia esment de la ciutat com a centre de tràfic comercial. Cita en concret  una tela confeccionada amb seda i or que es venia per tot el món.

 

Dia  07/04   Yazd

Esmorzar a l' hotel i visita  de la ciutat.  Al matí, visita del Temple de foc Zoroastro (Atashkadeh), seu dels zoroastrianos a Yazd i el centre més important dels seguidors d' aquesta creença a Iran. Aquest edifici fou construït el 1934 per els zoroaastrians  de Yazd amb l' ajuda dels  parsis, zoroastrians  descendents de Pèrsia que habiten a Bombay. A l' interior hi ha un altar a on es guarda el foc sagrat . Les flames cremen sense interrupció des d' el segle V.

Torres del  Silenci, construccions funeràries de forma circular que servien com a lloc d' inhumació. Aquesta pràctica es va fer servir fins ben entrat el segle XX, quan es va prohibir per motius sanitaris. Continuació de la visita en direcció a la Mesquita Jame, construïda al mateix lloc on abans hi havia un temple del foc  "zoroastriano". El majestuós pòrtic d' entrada, és el més alt i esbelt d' Iran i l' acompanyen dos extraordinaris minarets,  que són també els de major altura del país.  Aquesta mesquita és una obra mestra de l'arquitectura islàmica-iraní, juntament amb  el conjunt  monumental d'  Amir Chakh Magh, format per la porta d' entrada del basar Amir Chakhmaq  Takieh i una petita mesquita. La totalitat frontal del conjunt, està revestit de rajola. Visita del basar i temps lliure per descobrir-lo.

Sopar i allotjament a l' hotel.

 

Dia  08/04   Yazd / Kerman

Esmorzar a l' hotel  i sortida per carretera fins a Kerman. A la l' arribada , visita dels Banys de GanjAli khan, (actualment  museu  etnològic)  que van estar  en funcionament fins fa 70 anys. Es tracta d'un magnífic  edifici recobert  per precioses rejoles i pintures. A continuació arribarem a la Mesquita Jame, famosa per el seu espectacular portal. És el centre religiós més important de la ciutat i a la vegada  una de les mesquites més boniques del país.

Allojament a l' hotel.

 

 Dia  09/04  Kerman / Rayen / Kerman

Excursió  a Rayen. En ruta,  parada per visitar Mahan, un petit poble amb grans encants, on visitarem l' històric  Jardí del Príncep,  un dels nou jardins perses que des del 2011 pertanyen al Patrimoni de la Humanitat. Es data de l' època qajar i està localitzat en un paratge idílic amb arbres i estanys. La construcció segueix  la pendent de la muntanya i això fa que vist des de l'entrada, sembli una immensa escala. A continuació, visita del  Santuari del gran derviche Shah Nemat Olah Vali, que es compren de: quatre patis, un estany  d'aigua, una mesquita amb  una cúpula blava de rajoles (que es descriu com una de les més magnífiques  obres arquitectòniques de l'Imperi Persa) i dos minarets.

Arribada a  Rayen. Visita de la curiosa ciutadella construïda íntegrament amb tova, on hi va haver activitat fins a finals del segle XIX i que ha sobreviscut  a diferents catàstrofes naturals. Després del terratrèmol del 2003 es va fer un gran esforç per restaurar-la  i deixar-la presentable.

Retorn a Kerman i allotjament a l' hotel.

 

Dia  10/04  Kerman / Shiraz

Shiraz és una de les ciutats més boniques d'Iran i se la coneix com la ciutat  de les flors i els poetes. Hafez i Sa' di va viure i morir a  Shiraz. És la capital de la província que dóna el  nom a l'idioma iraní, el farsi; es troba  ubicada en una verda plana als peus de la muntanya Allah-o-Akbar y banyada por el riu Khoshk. Ciutat cultural, destaca per moltes altres coses, per exemple, per la seva bona convivència entre les comunitats jueves, cristianes i musulmanes.

Els succesors de Tamerlán van dedicar molts  esforços a embellir Shiraz i la feina dels monarques timuridas va impulsar el naixement del món artístic. Aquest va ser un dels moments més importants de la ciutat ja que va arribar a representar un dels  principals referents a tot el món musulmà.

Sortida cap a Shiraz. En ruta, visita del poble de Neyriz i la seva antiga mesquita Jame. Arribada a Shiraz i visita de la Porta de l'Alcorà, que segons la creença musulmuna oferirà protecció i bona sort per al trajecte del viatger que passi per allà. Vista panoràmica i passeig per els preciosos carrers del centre de la ciutat.

Allotjament.

 

Dia  11/04  Shiraz/Persèpolis/ Shiraz

Visita de Persèpolis (nom grec que significa "Ciutat de Pèrsia") situada a 53 kms al nord de Shiraz. La vida d'aquesta ciutat palatina queda relegada a una etapa molt concreta de la dinastia Aquemènida, que s'inicia quan Darío I va començar  la seva construcció el  518 aC, i acaba quan va ser destruïda i incendiada per les tropes d'Alexandre el Gran l'any 331 aC. En el període comprès entre la seva fundació i la seva devastació, els monarques Jerjes i Artajerjes I van dedicar grans esforços a ampliar i magnificar l'obra iniciada per Darío I. El 1979 la Unesco va incloure Persèpolis a la llista de les ciutats  Patrimoni de la Humanitat.

La riquesa acumulada a Persépolisfou incalculable; segons  Plutarco , Alejandro Magno va necessitar 500 camells i 100 burros per emportar-se els tresors allí guardats.

El conjunt arquitectònic està situat sobre una terrassa  artificial de 450 c 270 x 15m, construïda amb grans pedres i unides entre si mateixes , sense cap mena de tipus d' armagassa. Tots el palaus i edificis es van edificar sobre aquesta base.

Els principals  elements i edificis son: L' escala monumental, Porta de Jerjes, La Apadana i els seus relleus, Saló de les 100 columnes, Palau de Jerjes, El Tripiló, Palau de Dario I, Tombes reals i Museu de Persépolis.

Seguim cap a Naqhsh-I Rustam, jaciment d'una antiga necròpolis amb esquerdes en un congost que condueixen a enormes càmeres funeràries i impressionants relleus sobre les entrades.

Continuem fins Pasagarda on veurem la tomba de Ciro, El Gran dels Arquemènides.

 Retorn a Shiraz i visita de l'impressionant Santuari de Ali Ebne Hamze i la Tomba d'Hafez, el poeta més venerat de Pèrsia.

Sopar i allotjametn a l' hotel de Shiraz.

 

Dia  12-04  Shiraz / Teheran

Al matí, visita de la mesquita Nasir Al Molk, una edificació de gran bellesa amb uns cridaners vitralls de color que cobreixen gran part de la façana. A continuació, arribarem a l'Escola Corànica de Khan i el Jardí de Eram, de gran atractiu, que conté un palau al seu interior. A la tarda agafarem el vol intern cap a Teheran. Allotjament.

 

Dia 13-04-Teheran

Teheran és la capital de la República Islàmica de'Iran. Està situada al nord del del país, en un altiplà al peu de les muntanyes Alborz. Degut a la seva població que supera els 8 milions d'habitants, figura juntament amb el Caire, Istanbul, Karachi, Bagdad, Casablanca i Jakarta com una de les metròpolis més importants del món islàmic.

 

És el centre polític i econòmic de la nació. Més de la meitat d'indústries de l'Iran hi estan concentrades: la tèxtil, la del sucre, el ciment, la indústria automobilística i refineries de petroli.

Arribada a Teheran i Trasllat a l 'hotel.

 

Dia 14-04 Teheran

Començarem amb una visita panoràmica de la ciutat. Després ens desplaçarem fins a la zona nord, on veurem el Santuari de Imam Zade Saleh (nét del setè imam dels musulmans xiïtes) i el tradicional Basar de Tajrish. A continuació, baixarem cap al sud de la capital per visitar el Museu Nacional i la seva important col·lecció d'antiguitats perses. A la tarda, visita del Museu de Joies, una exposició excepcional de joies de diferents monarquies.

Sopar a l' hotel o en restaurant i a hora convinguda trasllat a l' aeroport per sortir en vol regular de Turkish a les 03.00h. (dia 15/04) amb destinació Istambul.

Connexió i sortida a les 07.20 amb destinació Barcelona.

Arribada a les  10.05 i trasllat a Vic. (Horaris a reconfirmar)

 

PREU  PER PERSONA ...................................................................................................   3.395.00 €

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL .........................................................................      481.00 €

  

 

EL PREU INCLOU:

- Trasllat  Vic-aeroport-Vic

- Vols internacionals Bcn/Ist/Thr/Ist/Bcn

- Vol intern Syz/Thr

- Allotjament en hotels de 5*, excepte en alguna ciutat que per no haver-ni, serà de 4*

- Pensió completa.

- Recorregut en bus per tot l' itinerari amb guia local de parla castellana.

- Totes les visites en llocs d' interes amb les entrades incloses.

- tramitació del visat (90€).

- Tassa d' entrada al país (50€).

- Assegurança de viatge i anulació.

 

NO INCLOU:

- Propines

- Altres serveis no detallats en el programa

 

Preu calculat per un mínim de 15 persones, en cas de ser menys, s' hauría de recalcular.

En cas d' haver una fluctuació important de la moneda o augment de carburants, es preu es veuría afectat.